Болгарія продовжила програму розміщення українських біженців

Тепер замість готелів біженців з України будуть розміщувати на державних об’єктах.

01.11.2022
Болгарія продовжила програму розміщення українських біженців
Фото: умовне

Про це повідомляє The Sofia Globe.

За словами міністра, на переселення буде відведено 15 днів, до середини листопада.

“Лише Болгарія і ще дві країни – Кіпр та Ірландія – надають такий захист (українським біженцям) на необмежений термін. З другого боку, ми хочемо переконатися, що взимку ці люди будуть розміщені у належних місцях і їм не доведеться переїжджати в суворі кліматичні умови”, – сказав Демерджиєв.

Також він зазначив, що “ми нікого не залишимо на вулиці, ті, хто потребує захисту, будуть розміщені в державних установах і догляд за ними триватиме”.

Зазначається, що програму з розселення українських біженців запровадив колишній уряд Петкова після повномасштабного вторгнення РФ, коли багато українців, які тікали від війни, шукали притулку в Болгарії.

Нагадаємо, ЄС на рік продовжив статус захисту для українських біженців. Тим, хто шукає захисту в ЄС, не потрібно проходити тривалу процедуру надання притулку. Крім того, українці мають прямі права на соціальні виплати, освіту, житло та дозвіл на роботу.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.