Блогера на Львівщині, який принижував військових, взяли під варту

Львівський апеляційний суд вчора, 8 серпня, задовольнив скаргу Львівської обласної прокуратури щодо зміни запобіжного заходу 40-річному дрогобицькому блогеру Мар’яну Чаві з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 25 вересня.

09.08.2023
Блогера на Львівщині, який принижував військових, взяли під варту

Як повідомляє Львівський апеляційний суд, крім цього, суд визначив розмір застави – 214 720 грн. Блогера підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, образі честі й гідності військовослужбовців та виправдовуванні збройної агресії. Мар’яну Чаві загрожує до восьми років позбавлення волі.

Служба безпеки України 24 липня у Дрогобичі затримала Мар’яна Чаву.

Наступного дня Галицький районний суд Львова призначив йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Однак прокурор не погодився з ухвалою та подав апеляційну скаргу.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури задоволити, а ухвалу слідчого судді Галицького районного суду Львова скасувати та постановити нову. Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн», – йдеться у повідомленні.

Мар’ян Чава  публікував на своєму YouTube-каналі відео, в яких принижував військових та правоохоронців.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.