Байден оголосив найбільшу в історії військову допомогу Україні від США – майже на $3 млрд

До пакету допомоги ввійдуть систепи ППО, артилерія, БПЛА, радари та боєприпаси.

24.08.2022
Байден оголосив найбільшу в історії військову допомогу Україні від США – майже на $3 млрд
Фото: The White House

Президент США Джо Байден привітав Україну з Днем незалежності та оголосив ще один пакет військової допомоги для ЗСУ на рекордну суму – 2,98 мільярда доларів. Відповідна заява Байдена опублікована на сайті Білого дому.

Зброя та обладнання будуть надані через Ініціативу сприяння безпеці Україні. Це дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі. 

«Знаю, що цей День незалежності є гірким для багатьох українців, оскільки тисячі були вбиті або поранені, мільйони були вимушені залишити свої домівки, і так багато інших стали жертвами російських звірств і нападів. Але шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за 31 рік незалежності. Сьогодні і кожного дня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує самодержавством, не зрівняється з полум’ям свободи, яке освітлює душі вільних людей. Сполучені Штати, у тому числі горді українці-американці, з нетерпінням чекають на продовження слави України як демократичної, незалежної, суверенної та процвітаючої держави», – йдеться у привітанні Байдена. 

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україна отримає грант США у розмірі 3 мільярдів доларів вже сьогодні, 24 серпня, і ці гроші не доведеться повертати. 

 

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.