У Львові пацієнту встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері

У львівському реабілітаційному центрі «Незламні» українцю встановили найлегший у світі протез TrueLimb, надрукований на 3D-принтері.

21.09.2022
У Львові пацієнту встановили найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Протез отримав Юрій Бахір, який втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми. Чоловік став вже другим власником такого протезу серед українців, перший отримала 9-річна дівчинка Саша з Бучі.

Зазначимо, біонічний протез руки TrueLimb – це унікальна розробка американської компанії Unlimited Tomorrow. Це протез для первинного застосування, який встановлюють одразу після того, як загоїлася рана. TrueLimb регулюється на пульті, а завдяки спеціальний міосенсорам при скороченні м’язів дозволяє рухати пальцями.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» розпочав співпрацю з виробником біонічних протезів рук Unlimited Tomorrow у межах розширення програми протезування. У майбутньому завдяки глобальній організації Singularity Group, українському фонду Red Line та провідній креативній агенції Tabasco такими протезами планують забезпечити сотню українців.

«Їх уже очікують кілька наших захисників. Серед них – 43-річний Олександр Яшук. Чоловік втратив кінцівку у боях біля Чорнобиля. Каже, нова йому потрібна, щоб бути незалежним», – розповіли в центрі.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.