16-річну доньку військового прооперували за допомогою робота-хірурга у Львові

Львівські хірурги прооперували 16-річну дівчину Андріану за допомогою робота “Da Vinci”. Дитина стала на ноги за дві години після видалення кіст у селезінці.

17.01.2024
16-річну доньку військового прооперували за допомогою робота-хірурга у Львові

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Андріана стала 38 дитиною, яку прооперували за допомогою робота-хірурга. Дівчина живе у Львові й допомагає переселенцям.

Кісти у селезінці дівчинки лікарі виявили під час планового огляду. Утворення не заважали Андріані, тож медики продовжували спостереження. З часом у дівчини почалися напади задухи й болі в животі.

Дівчинку оперували за допомогою роботизованої системи “Da Vinci”.

“Це найменш травматичний метод із високою хірургічною точністю, мінімальними ризиками, малою крововтратою та швидким відновленням після операції. А у країнах із розвиненою медициною застосування роботизованих технологій уже є золотим стандартом операцій на селезінці у дітей“, — йдеться у повідомленні.

Під час операції батько Андріани був у шпиталі, де лікувався після поранення на фронті. За допомогою робота хірурги зробили на тілі пацієнтки три проколи від одного до трьох сантиметрів і через них видалили частину селезінки з двома кістами.

Операція минула швидко і без ускладнень. За дві години після втручання Андріана стала на ноги, а за чотири дні повернулася додому.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.