Рада звільнила ввезення Starlink і генераторів від сплати мита та ПДВ

Також депутати підтримали положення про надання можливості зберігати до 2 тис. літрів пального без ліцензій.

13.12.2022
Рада звільнила ввезення Starlink і генераторів від сплати мита та ПДВ
Фото: умовне

Верховна Рада скасувала законодавче положення про сплату ПДВ та мит при ввезенні генераторів і деякого обладнання, необхідного для виробництва електрогенераторних установок.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, за відповідні законопроєкти №8196 та №8197 проголосували 331 та 332 народних депутатів відповідно.

За даними депутата, на законодавчому рівні впроваджується норма про те, що ввезення генераторів, іншого обладнання, Starlink, звільняються від сплати мит та ПДВ. У тому числі фізичними особами. Норма буде діяти до травня 2023 року.

Нові правила розповсюджуються і для поштових та експрес-відправлень.

За його словами, також депутати підтримали положення про надання можливості зберігати пальне без ліцензії.

“За наполяганням уряду до 2000 літрів, а все, що більше, треба буде повідомити по декларативному принципу податкову”, – зазначив Железняк.

Крім того, парламент звільнив технічну допомогу від міжнародної організації Energy Community від ПДВ та мита під час ввезення обладнання для відновлення енергопостачання.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.