ЗСУ за добу завдали удару по семи пунктах управління російських військових

Також в зону ураження потрапили радіолокаційні станції та станції зв’язку, мостові та понтонна переправи ворога.

07.09.2022
ЗСУ за добу завдали удару по семи пунктах управління російських військових
Фото: Генштаб

Протягом минулої доби російські військові завдали понад 7 ракетних та 25 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України. Для цього вони здійснили до 20 літаковильотів. Зокрема, постраждала інфраструктура в районах міста Харків та населених пунктів Великі Проходи (Харківська область), Сухий Ставок, Білогірка (Херсонська область), Костромка (Дніпропетровська область) та ін.

Про це сьогодні, 7 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

“Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей”, — йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.  

Підрозділи Сил оборони України утримують займані позиції та не дають військам РФ просуватися вглиб території країни.

З високою інтенсивністю росіяни ведуть повітряну розвідку БПЛА. Крім того, як зазначають у Генштабі, зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Українським військовим вдалося успішно відбити атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Опитне на Донеччині.

“Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 27 ударів та знищила склад боєприпасів, завдала ураження по майже 40 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки”, — йдеться в інформації Генштабу.

Загалом, підрозділи протиповітряної оборони українських військ на різних напрямках знищили: літак Су-25, вертоліт Ка-52, БПЛА та п’ять крилатих ракет типу “Х-101”.

Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ вдарили по семи пунктах управління і 13 об’єктах зосередження живої сили противника.

“В зону ураження потрапили радіолокаційні станції та станції зв’язку, мостові та понтонна переправи, три склади боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів різного рівня — тим самим значно знижено бойові та логістичні спроможності російських окупантів”, — зазначили у Генштабі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.