ЗСУ повернули під свій контроль 700 квадратних кілометрів

Українські військові на Харківському і Південнобузькому напрямках звільнили з-під російської окупації територію, площа якої становить понад 700 квадратних кілометрів.

08.09.2022
ЗСУ повернули під свій контроль 700 квадратних кілометрів
Олексій Громов

«Загалом наші підрозділи на окремих напрямках просунулись вглиб оборони противника від 2 до декілька десятків кілометрів. Звільнено низку населених пунктів. Загальна площа території, повернута під контроль України на Харківському та Південнобузькому напрямках, складає понад 700 квадратних кілометрів, повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, пише Радіо Свобода.

За його словами, на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій від початку тижня ЗСУ у взаємодії з підрозділами Нацвардії та іншими силовими структурами ведуть активні дії на визначених напрямках.

«Наразі військові частини вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км… Під час ведення активних дій на харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів», – сказав Громов.

Він додав, що на Краматорському напрямку підрозділи ЗСУ просунулися вглиб до 2 км, а під час ведення наступальних дій на Слов’янському напрямку ЗСУ просунулися вглиб до 3 км і звільнили населений пункт Озерне.

Триває сто дев’яносто сьома доба війни РФ проти України. Як вказує Генштаб, армія РФ і далі зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.