Загальний обсяг бюджету-2023 Львова – майже 16 мільярдів гривень

Найбільша частина видатків – це освіта, культура, молодь та спорт.

16.02.2024
Загальний обсяг бюджету-2023 Львова – майже 16 мільярдів гривень

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Бюджет ми виконали. Мали тричі перевиконання. Загальний обсяг бюджету становив майже 16 мільярдів гривень. Доходів загального фонду було виконано на 101% – це 13,5 мільярда гривень.

У нас є п’ять основних статей доходів: податок на доходи фізичних осіб – 59,4%; єдиний податок – 20,3%;  акцизний податок – 6,6%; плата за землю – 5,5%; податок на нерухомість – 4,7%.

У 2023 році вперше вийшов на третє місце у статтях доходів акциз. Тож ми маємо надію, що так буде і цього року, але це залежить від державної політики. Щодо плати за землю, то ми насправді покращуємо показники по всіх наших місцевих доходах. Так само збільшився і податок на нерухомість», – розповіла Вікторія Довжик, директорка департаменту фінансової політики Львівської міської ради.

Доходи бюджету розвитку 2023 року виконали на 76% – 257,5 млн грн. Зокрема, місто отримало 56,6 млн грн доходів від розміщення військових облігацій.

На підтримку Збройних сил України у 2023 році витратили понад 1 млрд грн. Розмістили 680 мільйонів гривень військових облігацій. З них 600 млн грн місту вже повернули, їх було спрямовано на військових і критичну інфраструктуру, а ще 80 млн грн очікують цього року. Загальний заробіток буде становити 64,3 млн грн.

Найбільша частина видатків – це освіта, культура, молодь та спорт – 4 млрд 331 млн грн. На другому місці по видатках – ЖКГ та транспорт – понад 3 млрд грн.

Також з 13 кредитних проєктів вдалося достроково погасити 4 кредити на суму близько 290 млн грн.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.