Львівщина – третя в Україні за обсягом надходження податків до загального фонду бюджету

За темпами зростання основного джерела – податку на доходи фізичних осіб – Львівська область посідає п’яте місце.

11.03.2024
Львівщина – третя в Україні за обсягом надходження податків до загального фонду бюджету

Як зазначили в департаменті фінансів Львівської ОВА, за підсумками двох місяців картина доволі строката.

За динамікою надходжень податків і платежів до загального фонду бюджету порівняно з відповідним періодом торік у співставних умовах, Львівщина – десята з-поміж 25 регіонів країни (24 області та Київ).

«За темпами зростання основного джерела – податку на доходи фізичних осіб – ми п’яті. Ще вищим є рейтинг Львівської області за темпами зростання надходжень плати за землю, тут наша область – четверта, а за динамікою плати за надання адмінпослуг – восьма.

Рівно посередині – на 13 місці, Львівщина перебуває за приростом податку на нерухоме майно. Ну і дещо поступаємося ми за динамікою єдиного податку – на 17 місці, а також акцизного податку та податку на прибуток, за цими показниками область – на 21 місці.

Що ж до абсолютних обсягів надходження податків до загального фонду бюджету, станом на 1 березня Львівщина – третя в Україні, сплатила 5 млрд грн, після м. Києва та Дніпропетровської області, звідки надійшло 14 млрд грн та 7,6 млрд грн відповідно», – зазначають в департаменті фінансів.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.