Забудовник львівських Брюхович з Запоріжжя привіз чергового агітатора

Документи, які уповноважують запорізьку компанію Sensar Development здійснювати забудову на земельній ділянці у курортній зоні Брюхович на вулиці Широкій, 2, досі не оприлюднили громадськості.

27.03.2024
Забудовник львівських Брюхович з Запоріжжя привіз чергового агітатора

Як повідомила активістка Юлія Лацик, комунальна ділянка перебуває в користуванні “Підприємства ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця».

Однак зустрічі, комісії та усі робочі групи підприємство ігнорує.

“Не приходить. Їх в очі ніхто жодного разу не бачив. Натомість, на всі заходи ходить чувак з Запоріжжя, Марк Марченко. Представляється усім як забудовник Sensar, розповідає, що має “права” на забудову Широкої, 2, і що ці його “права” порушують, внаслідок чого він несе фінансові втрати. Однак, жодного (!) жодного юридичного документа, який би ідентифікував його право і повноваження розпоряджатись Широкою, 2, він для ознайомлення не надає”, – зазначила активістка.

Зокрема вона наголосила, що потрібно надати документи, які засвідчують повноваження та права підприємства як забудовника чи розпорядника ділянки.

“Не покажу (ред. – документи). Бо це комерційна таємниця. Ну, таємниця, то таємниця. Чого і про що продовжувати говорити невідомо з ким… Ну, але ЛМР далі веде комуніке з чуваком, який досі незрозуміло як юридично дотичний до Широкої, 2, і чи взагалі дотичний. Вся та ситуація здоровому глузду не піддається”, – додала Лацик.

На ділянці, яку депутати селищної ради Брюхович, надали в постійне безоплатне користувння ПГО під її статутні цілі: лікування, реабілітація та відновлення осіб з інвалідністю серед військовослужбовців – девелопер з Запоріжжя, будуватиме комерційні апартаменти, площею 23597 м2. До слова, – це близько 400 квартир.

“Дивовижно і те, що всю цю зухвалу комерцію продають громадськості під соусом готельної індустрії. Мовляв, реалізуємо концепт апарт готелю. Хоча про будь-яке готельне будівництво в містобудівних умовах згадки жодної. Не існує і детального плану цієї території. Його БСР зумисне “профтикала”, позбавивши громаду права участі у формувані простору та визначені параметрів забудови. А ЛМР не горить бажанням виправляти цей “профтик”. Певно переживає, що девелоперу той папірець юридичні обмеження в забудові створить. Ну та,  ДПТ і внесення змін в містобудівні умови – то не меморандум про “обіцянки-цяцянки”. Висновок – театр абсурду триває”, – зазначила активістка.

У підсумку Лацик наголосила, що “цікаво спостерігати, як сморід цієї земельно-забудовної афери, намагаються перетворити в елітний парфум і втулити громадськості. Для цього, влітку 2023 року на Широку 2 привозили ветерана ЗСУ – Сергія Волинського, а тепер, відомого готельєра – Артура Лупашка”.

Нагадаємо, у лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор Sensar Development і проєкт реанімували.

Мешканці селища Брюховичі зібрали підписи та звернулись до Генерального прокурора України щодо крадіжки в громади землі на вулиці Широкій та списання недобудованої школи.

Також стало відомо, що державний реєстратор Трускавецької міської ради Тарас Лужаниця зареєстрував як об’єкт незавершеного будівництва свіжовикопаний котлован на даній ділянці. Окрім того, представники Sensar Development задля захисту своїх інтересів почали “наймати” військових. Запорізька компанія доручила проводити громадський нагляд за роботами  Сергію Волинському («Волині»), майору ЗСУ, виконувачу обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, учаснику оборони Маріуполя.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.