Єврокомісія домовилася з 5 країнами щодо імпорту української агропродукції

Єврокомісія досягла угоди з Болгарією, Угорщиною, Польщею, Румунією та Словаччиною.

28.04.2023
Єврокомісія домовилася з 5 країнами щодо імпорту української агропродукції
Фото: умовне

Європейська комісія досягла принципової угоди з Болгарією, Угорщиною, Польщею, Румунією та Словаччиною щодо української агропродовольчої продукції, імпорт якої ці країни обмежили. Про це оголосив віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскіс, пише “Європейська правда”.

“Я радий оголосити, що ми досягли політичного рішення щодо імпорту української агропродукції до ЄС. Ми домовилися з Україною та 5 її сусідніми країнами-членами ЄС, як врегулювати ситуацію”, – сказав Домбровскіс.

За його словами, Єврокомісія запропонувала “виняткові захисні заходи”, тобто заборону на імпорт, для 4 видів продукції: пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. До переліку не увійшла соняшникова олія. При цьому будуть проводитися захисні розслідування щодо деяких інших продуктів, включаючи олію.

ЄС також виділить пакет підтримки у розмірі 100 млн євро для постраждалих фермерів у 5 країнах-членах. В обмін на це п’ять країн ЄС скасують односторонні заходи щодо заборони на імпорт української продукції.

“Ми врахували занепокоєння як фермерів сусідніх країн ЄС, так і України”, – додав він.

Домбровскіс не назвав термін дії заборони.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.