Японія виділить $30 мільйонів на нелетальне озброєння для України

І 470 млн доларів як грантову допомогу для енергетичного сектору й інших галузей.

22.03.2023
Японія виділить $30 мільйонів на нелетальне озброєння для України
Фуміо Кішіда

Японія виділить 30 млн доларів на постачання Україні нелетального озброєння через трастовий фонд НАТО. Про це заявив Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє “Укрінформ”.

Японія вирішила виділити 470 млн доларів у вигляді нової двосторонньої грантової допомоги для енергетичного сектору й інших галузей, а також 30 млн доларів на постачання нелетального озброєння через трастовий фонд НАТО”, – сказав глава японського уряду.

Він зауважив, що Японія також надає широкий спектр іншої допомоги для України у таких сферах, як розмінування, телерадіомовлення, освіта, зміцнення державного управління й захист культурної спадщини, використовуючи свій унікальний досвід.

“Ми продовжимо підтримувати Україну так, як може лише Японія”, – заявив Кішіда.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.