Волонтерка Уляна Кузик розповіла, що іноземці відмовляються передавати допомогу через українські закони

Партнери з Литви скаржилися, що втратили день через те, що перераховували допомогу, яку зібрали, щоб в ГО могли заповнити декларацію.

02.01.2024
Волонтерка Уляна Кузик розповіла, що іноземці відмовляються передавати допомогу через українські закони

Про це Уляна Кузик розповіла Еспресо.Захід.

“У нас їхав вантаж з Литви. Литовці зібрали допомоги, на своїй машині привезли допомогу в Україну. Вони були змушені перерахувати всю допомогу, щоб я змогла заповнити декларацію і перевезти допомогу через кордон, – розповідає Уляна Кузик. – У них це займає багато часу і вони відмовляються їхати до нас”.

Крім того, зараз проблема поставити на баланс певні товари.

“До прикладу, ми веземо вживані ковдри чи постіль. За це треба прозвітувати, а хто буде ставити таке на баланс,– дивується Уляна Кузик. – Я ж маю прозвітувати і дати акти прийому – передачі. Нещодавно в одній із бригад окопні свічки на баланс поставили. Як їх потім списати – уявлення не маю. В останній своїй поїздці литовці привезли подарунки для дітей в Херсон. То священник робив мені запит на них, я 30 подарунків передала по акту”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.