В України є лише 10% від потреби у ППО – Зеленський

Попри це, тільки за минулий день і ніч збито близько 40 ворожих дронів.

13.10.2022
В України є лише 10% від потреби у ППО – Зеленський
Фото: умовне

В України є лише 10% від потреби в засобах протиповітряної оборони. Про це сказав президент України Володимир Зеленський, відповідаючи по відеозв’язку на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи на запитання присутніх.

“В нас є своя протиповітряна оборона. Але її замало. Ми боремося з великою державою територіально і великою за обсягом техніки  та ракет”, – зазначив він.

Глава держави нагадав, що по Україні з боку Росії було 130 ударів крилатих ракет впродовж двох діб, застосовуються десятки дронів. Президент України повідомив, що за минулий день і ніч збито близько 40 ворожих дронів.

“Сьогодні вночі дев’ять дронів ми збили, а вчора ми збили біля тридцяти”, – сказав він.

Він зазначив, що Україна хоче, щоб була можливість закрити небо. При цьому нагадав, що Німеччина надала Україні першу систему протиповітряної оборони, а США підтвердили свою підтримку в цьому напрямку. 

“Ми дуже хочемо, щоб ця підтримка була в рази більша. Ми очікуємо від Франції і Італії також потужних кроків, де б вони нам допомогли. В нас є 10% від того, що нам потрібно”, – сказав Зеленський.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.