Україна отримає від ЄС €25 млн на розмінування територій

Додаткове фінансування включатиме, зокрема, закупівлю обладнання для українських саперів.

03.02.2023
Україна отримає від ЄС €25 млн на розмінування територій
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба Європейської служби зовнішніх справ.

“На територіях, звільнених Збройними силами України, виявлено велику кількість мін та інших вибухонебезпечних предметів. Ми надамо до 25 млн євро на підтримку зусиль щодо розмінування цих небезпечних зон. Захист цивільних осіб є пріоритетом, розмінування важливе для безпечного відновлення України”, – сказав голова європейської дипломатії Жозеп  Боррель.

Зазначається, що замінована територія загрожує поверненню цивільних та відродженню економічної активності України, особливо у транспортному та сільськогосподарському секторах.

“Додаткове фінансування, оголошене сьогодні, включатиме необхідне обладнання для українських державних операторів протимінної діяльності та підтримку здатності української влади ефективно управляти національним сектором протимінної діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Харківщині 7 підлітків отримали поранення від протипіхотної міни “пелюстка”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.