У заповіднику на Львівщині облаштували мініскульптури для незрячих людей

Скульптор Василь Одрехівський у заповіднику “Тустань” створив споруди, щоб незрячі могли собі уявити і ландшафт, і скелі, і фортецю, а також самостійно прочитати інформацію шрифтом Брайля та послухати аудіогід.

15.12.2023
У заповіднику на Львівщині облаштували мініскульптури для незрячих людей

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Тустань стала доступнішою. Переконаний, що проєкт започаткував комплексні зміни щодо адаптації території заповідника до потреб людей з інвалідністю. Здійснювати облаштування планують за кошти міжнародної технічної допомоги», – зазначив Тарас Лозинський, керівник управління туризму та курортів ЛОВА.

Андрій Котлярчук, директор адміністрації історико-культурного заповідника «Тустань» під час виступу наголосив на важливості інклюзивних перетворень, адже їхня локація має великий потенціал для реабілітації та рекреації людей з інвалідністю, кількість яких через війну зростає.

«Місце для макету ми обирали дуже виважено і насправді воно узгоджене з новою віссю центрального руху туристів. Це ключова вхідна зона заповідника, можна сказати «вхідний портал» до Тустані. Цьогоріч тут з’явився також великий інформаційний стенд про екосистему Тустані, який був реалізований, як і мобільний додаток «Тустань гід», в межах гранту УКФ», – розповів Андрій Котлярчук.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.