У Тернополі оголосили тендер на закупівлю картоплі для шкіл та садочків по 25 грн за кілограм

Управління освіти Тернопільської міської ради оголосило тендер на закупівлю картоплі по 25 грн за кілограм. Водночас ціна на місцевих ринках на цей овоч коливається в межах 10-15 гривень за кілограм.

16.01.2024
У Тернополі оголосили тендер на закупівлю картоплі для шкіл та садочків по 25 грн за кілограм

За 1 млн 375 тис. грн чиновники планують придбати 55 тис. кілограмів картоплі для дитячих садочків та трьох початкових шкіл, повідомляє ZAXID.NET.

В міській раді вже пояснили, що ціна є не остаточною, адже закупівля ще не відбулася. За розрахунки середньої вартості овоча брали оцінку в торговельних мережах, яку проводила Тернопільська торгово-промислова палата.

Тендер на закупівлю 55 тис. кілограмів картоплі для 38 дитячих садочків та 3 початкових шкіл оголосили на Prozorro 11 січня цього року. Вартість лота склала 1 375 тис. грн, тобто 25 грн за 1 кг овоча. Однак в Тернополі ціна картоплі на місцевих ринках та магазинах коливається в межах 10-15 гривень.

В міській раді Тернополя пояснили ZAXID.NET чому є така різниця між ринковими цінами і ціною, яку вказали в тендерній документації. Вартість картоплі для проведення тендеру визначали на основі інформаційної довідки від Тернопільської торгово-промислової палати. В ній зазначається, що під час моніторингу цін на картоплю в області з урахуванням доставки середня вартість склала 25 гривень 30 копійок.

У міській раді також зазначили, що ціна, оголошена в тендері, не остаточна.

«Закупівля оголошена в системі Prozorro у формі аукціону, а це означає, що переможцем стане той, хто дасть найнижчу ціну на вказані продукти. Лише після проведення тендеру стане відомо, за якою кінцевою ціною буде укладено договір на придбання картоплі для харчування дітей у закладах дошкільної освіти та початкових школах з дошкільним підрозділом», – повідомили в Тернопільській міській раді в понеділок, 15 січня.

В тендерній документації також зазначено, що потенційні постачальники повинні подати свої про 19 січня 2024 року, а 22 січня відбудеться сам аукціон і визначать переможця. Згідно з додатком №2 до тендерної документації постачальник, який буде визначений переможцем, має доправити картоплю в 41 навчальний заклад (38 дитсадків та 3 початкові школи), який розташований на різних масивах Тернополя.

«Товар повинен постачатись по заявці закладів кожного дня з понеділка по п’ятницю з 7:00 до 8:30 у тарі, що відповідає вимогам санітарних правил і норм. Також з кожною партією постачальник повинен надати супровідні документи. Обсяг кожного постачання визначається згідно із заявками, без обмеження розміру мінімального замовлення», – йдеться в тендерній документації.

Окрім того, при постачанні овочів до кожного закладу підприємець має надавати відповідними документами, а саме сертифікати якості, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи, накладні, товарно-транспортні накладні. Картопля також повинна бути не гнилою і без залишків землі. Якщо поставлений товар не буде відповідати характеристикам, постачальник повинен замінити його своїм коштом протягом 8 годин.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.