У США відреагували на події у Бєлгородській області

У США наголосили, що не втручаються в операції, які проводить Україна.

23.05.2023
У США відреагували на події у Бєлгородській області

У Державному департаменті США відреагували на ситуацію у Бєлгородській області рф. Там наголосили, що в них немає достовірної інформації про цю подію та додали, що єдиним агресором у війні є росія. Про це під час брифінгу сказав речник Держдепу Меттью Міллер, пише “Голос Америки”.

Речник Державного департаменту відмовився коментувати те, що відбувається на Бєлгородщині. Він наголосив, що у нього “немає інформації щодо дій на місцевості”. 

Міллер додав, що США забороняють використання своєї зброї на території рф, пояснивши, що це саме росія почала війну проти України. 

“Ми чітко прояснили українцям, що ми не даємо можливостей і не заохочуємо атаки за межами українських кордонів. Але я вважаю, що важливо нагадати світові, що це росія розпочала цю війну, росія продовжує нападати на цивільних. росія цілиться в школи та лікарні, школі та цивільну інфраструктуру. Україна вправі вирішувати, як вона хоче проводити свої військові операції. Але агресором у цій війні є росія”, – сказав він. 

Нагадаємо, 22 травня, у бєлгородській області рф пролунали вибухи, а згодом з’явилась інформація про прихід на територію області російських добровольців.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.