У Самбірському районі демонтували усі радянські пам’ятники

У Львівській ОВА відбулось засідання обласної робочої групи з питань декомунізації, під час якого заслухали представників громад, де досі є об’єкти, пов’язані з радянським режимом.

16.11.2023
У Самбірському районі демонтували усі радянські пам’ятники

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, 16 листопада на Самбірщині демонтували останній об’єкт радянської пропаганди ворога. Загалом їх тут налічувалось 41. Відтак, Самбірський район став третім, після Золочівського та Яворівського, які повністю декомунізувались.

Також сьогодні демонтували останній об’єкт у Львівській громаді.

«Дякую району та громаді, які повністю завершили демонтаж пам’яток тоталітарного минулого у встановлені терміни. Нагадую, що процес декомунізації є дуже динамічним і з часом на територіях громад виявляють пам’ятки, про які раніше не було відомо», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

В межах засідання заслухали представників Львівського, Дрогобицького, Червоноградського та Стрийського районів.

«У черговий раз представники Лопатинської громади проігнорували засідання робочої групи. В них на території наразі є 13 об’єктів, які підлягають декомунізації», – наголосив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛОВА, член робочої групи Юрій Горун.

У Львівській області загалом залишилось орієнтовно 28 пам’яток комуністичного режиму у 4 районах.

«Декомунізація в області має завершитися до кінця року», – нагадав Андрій Годик.

Нагадаємо, цього тижня у Золочівському і Яворівському районах демонтували останні пам’ятки комуністичного режиму.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.