У Польщі рекордними темпами дають громадянство українцям

Торік польське громадянство отримали майже 10 тисяч іноземців.

25.04.2023
У Польщі рекордними темпами дають громадянство українцям

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на Rzeczpospolita, у 2022 році польське громадянство отримали 5200 українців, 2985 білорусів та 405 росіян. Загалом новоспеченими громадянами Польщі стали майже 10 тисяч іноземців. Це – рекордна кількість.

Так, у 2021 році польське громадянство отримали 7,5 тисяч осіб, у 2020 році – 7 тисяч, у 2019 році – 6,6 тисячі, а у 2018 році – 5,1 тисячі. За останні п’ять років польський паспорт отримали близько 37 тисяч іноземців, серед них переважно –  громадяни України та Білорусі.

Керівник Спілки українців у Польщі Мирослав Скурка вважає, що цей тренд в наступні роки тільки зростатиме з огляду на масштаби еміграції українців до Польщі. До того ж в останні роки спостерігалася лавина виданих Карт поляка – їхні власники можуть претендувати на громадянство Польщі через рік після надання дозволу на постійне проживання.

Польща ще раніше пом’якшила правила надання громадянства іноземцям – не вимагає іспиту з історії чи політичних систем, як у Німеччині й Великобританії, а лише знати польську мову на рівні В1.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.