У Німеччині зобов’яжуть реєструвати українські авто

У країні вирішили не подовжувати пільговий період для українських водіїв. Після року перебування у Німеччині громадян України змусять реєструвати автомобілі.

15.04.2023
У Німеччині зобов’яжуть реєструвати українські авто
Фото: умовне

Про це пише DW.

Згідно з чинними правилами, автомобілі з іноземною реєстрацією в Німеччині не мають права їздити дорогами країни довше, ніж рік після перетину кордону. Для багатьох українських біженців, які прибули на авто, тікаючи від збройної російської навали, цей період уже сплив.

Уряди низки німецьких земель пропонували дати українцям можливість їздити без реєстрації ще рік. Інші були проти, вказуючи на те, що значна кількість автомобілів без реєстрації становитиме у довгостроковій перспективі небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

На засіданні комітету представників земельних урядів Німеччини з питань реєстрації автомобілів було ухвалене рішення не подовжувати дію пільгового періоду для українських авто.

Як повідомили у відповідь на запит DW представники низки федеральних земель, це означає, що всі українські автомобілі після року в Німеччині мусять бути поставлені на облік на загальних підставах. У землях очікують остаточного узгодження процедури реєстрації українських автомобілів на одному з міжвідомчих засідань на початку травня. Деякі з них вирішили встановити перехідні періоди для українських авто.

Процедура реєстрації автомобіля у Німеччині передбачає зокрема техогляд, підтвердження німецького поліса страхування цивільної відповідальності та сплату річного автомобільного податку.

“Авто з України потрібно також розмитнювати, але в разі оформлення за процедурою переїзду на постійне місце проживання заявник може бути звільнений від сплати мита”, – зазначає DW.

Нагадаємо, у Чехії створять реєстр українських авто, щоб штрафувати порушників.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.