У Німеччині згорів гуртожиток для біженців із України

Поліція розглядає підпал як основну версію.

20.10.2022
У Німеччині згорів гуртожиток для біженців із України

У Німеччині майже повністю згорів гуртожиток для біженців з України у муніципалітеті Грос-Стремкендорф у землі Мекленбург — Передня Померанія. Люди не постраждали. Про це пише Spiegel.

Ніхто з 14 розміщених у гуртожитку людей не постраждав. Усі мешканці та співробітники готелю змогли вчасно залишити приміщення. Біженців розмістили в іншій установі. Зазначається, що вгонь приборкували майже 120 пожежників і близько 20 пожежних машин.

Поліція розглядає підпал як основну версію. Раніше, в день займання, поліцейські вже приїздили до цього притулку через графіті зі свастикою, яке невідомі нанесли на табличку з назвою готелю.

“Спираючись у тому числі на свій багаторічний досвід роботи пожежником, я зараз припускаю, що пожежа була влаштована навмисно”, – сказав голова адміністрації округу Тіно Шоман.

Станом на середину липня правоохоронці зафіксували кілька сотень правопорушень антиукраїнського характеру. Так, наприклад, в кінці серпня хтось намагався підпалити дитячий садок у місті Лейпциг, до якого ходять діти біженців з України.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.