У Львові врятували ногу військовому, який наступив на міну

львівські медики лікують військового Богдана Стратюка з Рівенщини. Чоловік отримав мінно-вибухове поранення на Харківщині.

20.07.2023
У Львові врятували ногу військовому, який наступив на міну

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

28-річний Богдан Стратюк з селища Клевань, що на Рівненщині. У перший день повномасштабного вторгнення чоловік добровільно пішов захищати Україну. Богдан обороняв Харківську область.

Поранення отримав, коли із побратимами йшли штурмувати позиції російських військових. Богдан йшов першим і наступив на міну.

“Я йшов першим через те, що до того ніхто не був на штурмі, а я вже знав, як все робити. Я пройшов через наше мінне поле і при підході до них (російських військових, — ред.) я підірвався на міні”, — розповідає Богдан.

Побратими наклали пораненому три турнікети та евакуювали в стабілізаційний пункт. Звідти військового доправили в шпиталь Покровська. Там йому зробили екстрене переливання крові та під’єднали до апарату штучної вентиляції легень.

Потім протягом 5 днів у Дніпрі лікарі намагалися врятувати ногу захисника. Богдану встановили апарат зовнішньої фіксації, проте ліву ногу все ж таки довелося ампутувати. Щоб врятувати праву — Богдана доправили до Львова.

Мікрохірургічне втручання тривало близько 12 годин і минуло успішно.

Після операції минуло вже три місяці. Праву ногу Богдана вдалося зберегти. Зараз пацієнт проходить реабілітацію та готується до протезування лівої кінцівки. Після відновлення захисник планує повернутися на фронт.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.