У Львові пропонують встановити пам’ятник соратниці Садового замість монумента радянській космонавтці

8 листопада у Львові на вулиці Виговського врешті демонтували пам’ятник, встановлений у радянські часи на честь космонавтки Валентини Терешкової.

08.11.2023
У Львові пропонують встановити пам’ятник соратниці Садового замість монумента радянській космонавтці

Про це на своїй  Facebook-сторінці повідомив Роман Онишкевич.

“Прощай, Валюха! У Львові нарешті демонтували скульптурну композицію «Космонавтика», що стояла на вулиці Виговського і неофіційно була присвячена Валєнтінє Тєрєшковой.

Перша жінка-космонавтка на старості літ остаточно їбанул@ся і стала путіністкою, більшою, ніж сам Путін“, – йдеться у повідомленні.

Демонтований пам’ятник, як і всі інші подібні об’єкти радянської доби, перенесуть у музей «Територія терору».

Як зазначив Онишкевич, є пропозиція встановити на її місце прижиттєвий пам’ятник Лілії Онищенко, соратниці мера Садового:

“Пані Ліля доборонила історичне середовище Львова до цигундера, але до крові в серці виступала проти знесення ізваяній епохи московської окупації Львова”.

Радник начальника Львівської ОВА Олег Радик на своїй Facebook-сторінці прокоментував знесення пам’ятника радянській космонавтці:

“Терешкова” стартує в небуття.”

Як повідомляв Олег Радик,  у 2015 і 2017 роках були спроби демонтувати цей маркер радянської доби. Однак, все зупиняло оточення Андрія Садового, зокрема, переконана прихильниця російських памʼятників керівник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко-Швець. Також він додав напередодні, що робоча група з декомунізації при ЛОВА однозначно вважає необхідним провести демонтаж обʼєкту біля поліклініки на вулиці Виговського:

“Він в аварійному стані. Може впасти.”

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.