У Львові прооперували 16-річну дівчину з рідкісним генетичним захворюванням

Родина дівчинки з Донецької області. Коли у 2014 році почалася війна сімʼя була змушена переїхати жити до Одеси. Захворювання почало прогресувати, коли Луїзі було 10 років.

06.02.2024
У Львові прооперували 16-річну дівчину з рідкісним генетичним захворюванням

Як повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”, захворювання характеризується формуванням прогресуючих деформацій пальців в міжфалангових суглобах обох кистей, які унеможливлюють виконання елементарних функцій кисті

Деформації пальців обох кистей у дівчинки прогресували, почали деформуватися і пальці на стопах, тож мама Луїзи через інтернет і по відгуках знайшла лікарню “Охматдит”.

“Це був наш останній шанс. У доньки Луїзи на згинах суглобів вже почало все гноїтися та утворювалися рани. Нам вже справді не було чого втрачати”, – розповіла мама дівчинки Олена.

Госпіталізація дитини вдало співпавпала з черговим приїздом до Львова місії американських хірургів. Під час виконання операції медики виконали корекцію не тільки найбільш деформованого пальця правої кисті, але й усунули деформацію всіх пальців цієї руки.

У подальшому, через 1 місяць, дитина була повторно госпіталізована і їй успішно провели корекцію деформацій пальців на лівій кисті та одночасно корекцію деформацій на обох стопах.

“Дане захворювання є складним та потребує постійних щоденних комплексних реабілітаційних заходів: розробка рухів у суглобах, індивідуальне ортезування, місцеве лікування гелями та компресами, бальнео та грязелікування, ерготерапія тощо, під контролем стану суглобів”, – розповів керівник Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації, хірург Олександр Корольков.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.