У Львові проходить реабілітацію воїн, який підірвався на двох мінах

26-річний військовослужбовець з Донеччини Андрій Жилін на Бахмутському напрямку підірвався на двох мінах.

24.10.2023
У Львові проходить реабілітацію воїн, який підірвався на двох мінах

Про це повідомили на Facebook-сторінці UNBROKEN Ukraine.

Андрій Жилін із селища на півночі Донеччини.  З початком повномасштабного вторгнення вирішив боронити Україну.

Чоловік залишив роботу водієм та приєднався до територіальної оборони. Спершу воював на Харківщині, а потім — в Донецькій області, де й отримав поранення. Це трапилося у боях за Кліщіївку.

“Нам треба було з однієї позиції перейти на іншу, тож я пішов у розвідку. Ступаю ніби на “чисту” землю і в момент підриваюсь на міні. Втрачаю координацію, падаю та наплічником зачіпаю ще одну міну. Знову підриваюсь”, — пригадує Андрій.

Внаслідок цього військовий втрачає частину стопи, сам накладає турнікет і чекає.

“Немає ані людей, ані дерев. Лише дрони літають над головою, а сховатися ніде. Тоді я відчув шалений страх та подумав: дідько, я так хочу ще жити, я стільки всього ще не зробив”, — каже Андрій Жилін.

Побратимам вдалося знайти, витягти та евакуювати Андрія. На момент госпіталізації до лікарні у Харкові турнікет на нозі бійця пробув 11 годин. Тож стопу довелося ампутувати. На подальше лікування та реабілітацію Андрія скерували до Львова.

“Через цю операцію доводиться проходити кожному другому воїнові, який втратив частину кінцівки. Бо лише реампутація дає можливість сформувати правильну куксу для встановлення сучасного функціонального протезу”, — йдеться у дописі.

Нині захисник відновлюється після повторної ампутації та займається з фізичними терапевтами.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.