У Гостомелі вандали зрізали графіті Бенксі разом зі шматком стіни

Зловмисників затримали.

02.12.2022
У Гостомелі вандали зрізали графіті Бенксі разом зі шматком стіни

У Гостомелі Київської області вандали зрізали відомий витвір анонімного вуличного художника Бенксі, на якому зображена жінка в протигазі. Про це повідомив свідок події Сергій Жук.

За його словами, роботу Бенксі вирізали з фасаду зруйнованого російськими обстрілами будинку буквально на очах у перехожих.

Згодом начальник головного управління Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що картину знищили близько 11:30 2 грудня.

“Слідчо-оперативна група відразу виїхала на місце, там виявили вісім осіб, які нині встановлені. Усім від 27 до 60 років. Це жителі Києва і Черкас”, — повідомив він.

Поліцейські вилучили у зловмисників графіті. Слідчі почали досудове розслідування щодо факту пошкодження майна.

У листопаді британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім муралів у різних місцях України, зокрема у Києві, Ірпені і Бородянці, Гостомелі.

Бенксі – псевдонім відомого англійського андеграундного художника графіті, політичного активіста й режисера, особа якого не встановлена. Його графіті почали з’являтися на будівлях з початку 90-х років, зараз вони оцінюються в мільйони доларів та значно збільшують вартість нерухомості, на якій розміщені.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.