Тернопільські лікарі вперше відновили бійцям втрачені функції кисті

Медики відновили втрачені функції кисті двом військовим, які отримали мінно-вибухові травми.

17.11.2023
Тернопільські лікарі вперше відновили бійцям втрачені функції кисті

Про це повідомляє Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги.

Отримали травми бійці вісім місяців тому. За цей час військовим провели десять операцій.

“Пацієнти отримали травми, що призвели до ушкодження плечової кістки, мʼязів та променевого нерва. Внаслідок ураження, кисть не тільки втратила функції, але буквально нерухомо висіла. Військові перенесли операції з відновлення плечової кістки та ушивання нерва на плечі, але досягнути бажаного результату не вдавалось”, — йдеться у повідомленні.

Тернопільські нейрохірурги, спільно з лікарями Інституту нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова, професором Ігорем Третяком та доктором медичних наук Олександром Гацьким провели операції.

“Вирішили провести операцію під назвою транспозиція сухожилків на передпліччі для відновлення функції кисті. Операції пройшли успішно. Вже на наступний день втрачені функції кисті почали відновлюватись”, — додали у дописі.

Двоє військових проходять курс реабілітації.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.