Телеканал «Перший Західний» отримав ліцензію на мовлення у форматі DVB-T2

Завдяки цій ліцензії люди з порушеннями слуху будуть проінформовані про стан загрози упродовж всього часу оголошення тривоги.

22.01.2024
Телеканал «Перший Західний» отримав ліцензію на мовлення у форматі DVB-T2

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Найголовнішим завданням системи оповіщення є доведення сигналів цивільного захисту до усіх без винятку жителів області та надання їм інформації про стан загрози протягом всього часу оголошення тривоги. Однак у нашому суспільстві є люди, які позбавлені можливості чути звуки навколишнього середовища, у тому числі – сповіщення про загрозу застосування ракетного озброєння», — зазначив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Ігор Туз.

З цією метою фахівці департаменту спільно з працівниками КП «Телерадіокомпанія «Перший Західний» провели нараду, за результатами якої визначили порядок доведення інформації про оголошення повітряної тривоги та її відбій до осіб з порушеннями слуху.

Телеканал «Перший Західний» на початку 2024 року отримав ліцензію на мовлення у форматі DVB-T2 на території Львівської області. Тому тепер він транслюватиме повідомлення цивільного захисту у такому форматі:

  1. Відеоролик «Повітряна тривога/Відбій повітряної тривоги», що супроводжується сурдоперекладом – тривалість до 1 хвилини.
  2. Текстове повідомлення «Увага! Повітряна тривога» транслюється після завершення відеоролику протягом усього часу дії сигналу.
  3. Текстове повідомлення «Увага! Відбій повітряної тривоги» транслюється після завершення відеоролику протягом 2 хвилин.

Департамент з питань цивільного захисту вкотре закликає не нехтувати сигналами тривоги!

«Бережіть себе та своїх близьких — під час повітряної тривоги прямуйте до укриття! Ворог підступний, ракетно-бомбовий удар можуть нанести по будь-якому об’єкту, зокрема і по житловій забудові!», — наголошують у департаменті.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.