Що діється над нашими головами в українському небі?

Астрономи із Національної академії наук України опублікували свої неочікувано цікаві спостереження за дивними рухомими об’єктами у небі над Україною. Причому, опублікували ці спостереження і в Україні й за кордоном у найбільш впливових і фахових виданнях.

23.02.2023
Що діється над нашими головами в українському небі?

До аналогічних висновків (за результатами спостережень за невпізнаними об’єктами в атмосфері) прийшло NASA і військово-морські сили США, але вони обмежили оприлюднення цих матеріалів офіційно заявивши, що це нанесе шкоду національній безпеці США.

.

… Усі ми любимо вдивлятися у зоряне небо над нашими головами. І, які тільки думки тоді не рояться у наших головах під впливом отієї незбагненної величі зоряного Всесвіту..!

.

У нас в Україні є люди, які оте вдивляння у небо обрали собі за професію. Вони – українські астрономи, є моїми колегами по пізнанню незвіданого. З тією правда різницею, що я – археолог і під час роботи дивлюся вниз копаючи землю, відшукуючи там відповіді на свої запитання, а вони (астрономи) – дивляться вгору намагаючись розібратися з тим усім, що літає там, у Небесах…

.

Так, от: не можу не порадіти за своїх колег із найбільшої української обсерваторії НАН України – професорів Б. Жилаєва, В. Петухова та В. Решетнюка, які не лише зробили грандіозне відкриття, але й тут же його опублікували 23 серпня 2022 року на сайті архіву Корнельського університету arXiv, як передає видання VICE.

.

Про що йдеться? – спитаєте ви.

.

Та йдеться про те, на що – у більшості з нас – завжди є однотипна реакція: саркастична усмішка і купи епітетів услід, оскільки мовиться про виявлення, спостереження і подальший аналіз переміщення “невідомих повітряних явищ” (англ. – Unidentified aerial phenomena) які відбуваються у нас над головами.

.

Мабуть донедавна така реакція була нормальною, зважаючи на море неперевірених і недостовірних джерел у нашому повсякденному житті. Однак громадськість США (на відміну від України) через цю “фазу недовіри” до таких досліджень вже пройшла і зараз із превеликою цікавістю стежить за усім, що стосується спостережень за Небозводом.

.

Отже, що нового побачили наші астрономи у небі над Україною..?

По-перше, за допомогою двох станцій спостережень за метеорами в столиці та в селі Винарівка (120 км на південь від Києва) професори Б. Жилаєв, В. Петухов і В. Решетнюк зафіксували і тривалий час вели спостереження за десятками об’єктів (далі дослівно): “…які не можуть бути науково ідентифіковані як природні явища… Ми бачимо їх усюди…” Причому, ці об’єкти були здатні переміщатися на 3-15 градусів за якусь секунду.

По-друге, використовуючи спеціально відкалібровані камери на двох вищезгаданих станціях згадані дослідники пишуть, що одна група таких об’єктів які світяться, спостерігається як поодинці так і в “ескадрильях”. Деякі з них демонстрували регулярні коливання яскравості в діапазоні 10-20 Гц. Один з таких блимаючих об’єктів спостерігався на висоті орієнтовно 1170 км.

.

Натомість інша група літаючих об’єктів (які названі “фантомами”) навпаки – є абсолютно темними об’єктами, які ніби поглинають усе світло, яке на них падає. Причому “фантоми” спостерігали у нижньому шарі атмосфери – тропосфері на висоті близько 10-12 км. Оціночні розміри фантомів сягали 3-12 метрів а їхня швидкість, на думку вчених, досягала 15 км за секунду.

.

По-третє, вищезгадані об’єкти -“фантоми” як виявили першовідкривачі, мають у ширину від 3 до 12 метрів і можуть рухатися зі швидкістю до 53000 км/год (для порівняння: міжконтинентальна балістична ракета може розвивати швидкість лише до 24 000 км/год згідно з даними Центру контролю над озброєннями та нерозповсюдженням).

.

… Що на все це можна зараз сказати? Мабуть те, що вже у найближчий час нас поставлять перед фактом що світ, який нас оточує (зокрема той, що над нашими головами) є не зовсім такий, як ми звикли його собі уявляти…

Микола Бандрівський

Джерело

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.