РНБО бореться не з церквою, а лише з окремими особами в рясах – Данілов

Санкції вводять не проти інституцій, а проти персон, які безпосередньо мають контакти з РФ.

14.12.2022
РНБО бореться не з церквою, а лише з окремими особами в рясах – Данілов
Фото: намісник Києво-Печерської лаври владика Павло (Лебідь)

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив у етері телемарафону “Єдині новини”.

“Я не вважаю, що ми боремося з церквою. Є окремі особи, до яких є певні претензії у СБУ, і відносно цих людей вводяться санкції. А те, що вони мають якийсь сан, десь працюють, нам байдуже, якщо мова йде про національну безпеку. Нам немає значення, чи в рясі, чи в костюмі від BRIONI, чи ще в чомусь людина. Ми на це не звертаємо увагу, якщо йдеться про нацбезпеку. Всі, хто працює з окупантом, хто має відношення до РФ – вони всі мають відповідати за законами нашої країни”, – зазначив Данілов.

Данілов підкреслив, що якщо особа має контакт із тими, хто приніс війну в Україну, то вона відповідатиме за українськими законами.

“Ви знаєте цього Гундяєва (патріарх московський Кирил), він на Росії править, і якщо ви з ним спілкуєтесь під час війни, то у мене питання. Якщо людина відправляє вбивати наших громадян, то про що з ним можна спілкуватись, про що домовлятися?”, – зауважив він. 

Нагадаємо, 2 грудня РНБО ввела санкції проти десяти церковників УПЦ МП. Серед них – колишній народний депутат і диякон Вадим Новинський, а також намісник Києво-Печерської лаври владика Павло (Лебідь). Крім того, 12 грудня Зеленський запровадив санкції проти ще семи діячів УПЦ МП.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.