Президент Бразилії після критики заявив, що підтримує територіальну цілісність України

Раніше президент Бразилії Лулу да Сілва заявив, що Росія повинна повернути територію, на яку вона вторглася торік, але він припустив, що Україна повинна пожертвувати Кримом, який був окупований російськими військами в 2014 році.

19.04.2023
Президент Бразилії після критики заявив, що підтримує територіальну цілісність України

Втім, 18 квітня, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва засудив порушення росією територіальної цілісності України. Разом із тим, він знову закликав до посередництва у припиненні війни, попри критику цієї його “мирної” ініціативи з боку українського уряду.

Виступаючи на обіді з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом, Лула да Сілва знову сказав, що група нейтральних країн повинна об’єднатися, щоб “допомогти встановити мир між росією і Україною”. Про це пише УНІАН з посиланням на іноземних журналістів.

Коментарі бразильського президента прозвучали після того, як його висловлювання про те, що країни Заходу затягують війну, поставляючи зброю Україні, викликали бурхливу критику серед західних союзників.

Представник Білого дому звинуватив да Сілву в тому, що він “повторює російську і китайську пропаганду, не звертаючи уваги на факти”. А у вівторок Білий дім заявив, що “тон Лули не був нейтральним”.

Джерело Reuters у Вашингтоні, знайоме з цим питанням, сказало, що офіційні особи США у приватному порядку чітко дали зрозуміти бразильським колегам, що адміністрація Байдена незадоволена критикою надання зброї Україні з боку да Сілви.

Білий дім повідомив у заяві, що радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван говорив зі своїм бразильським колегою Селсо Аморімом про “низку двосторонніх і глобальних питань, включаючи війну росії проти України”.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.