Посадовці на Львівщині незаконно вирубали дерев на понад 64 млн грн

Правоохоронці викрили організовану злочинну групу з числа керівників низки лісових та мисливських господарств Львівської області.

04.03.2024
Посадовці на Львівщині незаконно вирубали дерев на понад 64 млн грн

Як повідомляє пресслужба ДБР, організував оборудку посадовець, який на час скоєння злочину був головним лісничим Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До складу злочинної групи також входили директори та головні інженери п’яти державних підприємств лісового господарства області. Однин з них нині є депутатом районної ради.

Зловмисники здійснювали вирубку лісу  на території Львівської області.

“Зокрема, посадовці протизаконно включили в проєкти організації діяльності відповідних лісогосподарських підприємств проведення «рубок рідколісся». На підставі чого у 2019-2022 роках видавались лісорубні квитки на рубку цінних порід лісу. Деревина продавалась приватним підприємствам та часто вивозилась за кордон”, – зазначили в ДБР.

Організатору та семи учасникам злочинної групи вручені підозри. Санкція статей передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.