Польський генерал заявив, що Варшаві варто розмістити свої системи ППО в Україні

Генерал Роман Полко є членом президентської Ради безпеки та оборони Польщі.

16.11.2022
Польський генерал заявив, що Варшаві варто розмістити свої системи ППО в Україні

Польський генерал Роман Полко заявив, що Варшаві варто розмістити ППО Війська Польського на території України, щоб мати можливість прикривати польсько-український кордон ще на підльоті ракет.

“НАТО має відреагувати на заклики президента Володимира Зеленського і забезпечити безпеку повітряного простору над Україною. Захід більше не повинен допускати геноцид”, – закликав генерал Роман Полко.

Нагадаємо, 15 листопада в польському селі Пшеводув, що розташоване біля кордону з Україною, стався вибух, унаслідок якого загинули двоє людей.

Американські ЗМІ з посиланням на високопоставленого чиновника розвідки США повідомили, що це російська ракета перетнула територію Польщі, убивши двох людей. Тим часом у соцмережах почала циркулювати інформація, нібито ракета, що впала поблизу українсько-польського кордону, належить українській ППО.

Україна ці заяви відкидає та готова передати докази російського сліду. Президент Володимир Зеленський заявив, що вибух у Польщі є «російським ракетним ударом по колективній безпеці».

У МЗС Польщі заявили, що на їхню територію впала ракета російського виробництва. Та після консультацій із міжнародними партнерами у Польщі наголосили: жодних доказів, що ракету запустили росіяни, зараз немає.

Те саме кажуть у НАТО. Там зазначили, у Польщі впала ракета української ППО, але провини України в цьому немає.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.