Організатор замаху на львівського бізнесмена отримав довічне ув’язнення

Суд оголосив вирок організатору групи та двом кілерам, які у 2016 році поблизу селища Старе Село Львівської області здійснили замах на вбивство бізнесмена. Унаслідок підриву та розстрілу авто загинули троє охоронців, ще одному вдалось врятуватися.

01.04.2024
Організатор замаху на львівського бізнесмена отримав довічне ув’язнення

Як повідомляє  Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, вбивство бізнесмена організував львів’янин, який мав зв’язки у кримінальних колах. Чоловік найняв двох кілерів. За виконання плану вони мали отримати понад два мільйони гривень.

“Вбивство було сплановано до дрібниць. Засуджені мали підірвати авто, в якому рухався бізнесмен, а за необхідності застосувати вогнепальну зброю”, — йдеться у повідомленні.

Попри це 29 серпня 2016 року все пішло не за планом злочинної групи. На трасі поблизу селища Старе Село виконавці прорахувались і передчасно підірвали вибухові пристрої, закладені під дорожнє полотно. За даними прокуратури, це були протитанкові міни. У результаті було підірвано кортежне авто з охоронцями.

“Зрозумівши свою помилку, спільники розстріляли авто та вбили трьох охоронців, а четвертому вдалось врятуватися. Бізнесмен, який був об’єктом кілерів, їхав позаду в іншій машині. Саме це і врятувало йому життя”, — зазначають у дописі.

Під час обстеження території вибухотехніки знайшли гранатомет, саморобні вибухові пристрої, ще один — під асфальтом. Вже у вересні слідчі встановили учасників угруповування. Їх одночасно затримали в кількох областях. У них вилучили арсенал зброї: автомати, гранати, пістолети, вибухові пристрої тощо. У 2017 році обвинувальні акти скерували до суду.

Колегія Шевченківського районного суду Львова оголосила вирок у цій справі. Організатора та двох виконавців визнали винними в: умисному вбивстві, замаху на умисне вбивство, умисному пошкодженні майна та незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Організатора засудили до довічного позбавлення волі, а кілерів — до 15 років ув’язнення. Поки вирок не набуде законної сили, вони перебуватимуть під вартою.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.