Окупантський «язик» звідусіль – від малого до великого

Не можу сказати, шо я ох…в, коли потрапив додому. Я був готовий до людей, які живуть в іншому вимірі. Готовий до гітаристів у центрі, до п‘яних дебошів, до ігнорів тривог і навіть до порушення комендантської. Все ж окей.

20.07.2023
Окупантський  «язик» звідусіль – від малого до великого

ЗСУ гасить там, аби тут не відчувалося дихання ворога. Я був готовий до цього та з’явилося те, приготуватись до чого неможливо…

В короткостроковій відпустці я взяв маму з похресником і повіз за місто. В заклад, де до цього мені тусуватись й не снилось. Погуляли садом і вирішили сісти пообідати.

На терасі відвідувачі тягнуть кальяни, ллється вінішко і кожен гомонить про своє.

За 5 хвилин очікування еспресо я розумію, що зпосеред всіх столів – ми єдині, хто говорить українською. Окупантський «язик» звідусіль – від малого до великого. Суєтологи в перервах між тягами нарікають на «палітічєскій крізіс», а їх малюки просять офіціантів «пакушать».

Я розумію, що навіть якби мав фронтову «100ку», то не міг би дозволити собі таких рахунків, як в них. І я не побачив в жодному з них меценатського серця, бо такі люди не обговорюють, як рішанути Шлях за кордон. Як нагнути воєнкомів та податкову.

Знаєш, дивне таке відчуття…

Тут тотальна зрада, пох…зм, гнилі мутки з ворожим нарєчієм, а в 10-км звідси мої брати вічно сплять на Личакові. Я не нарікаю, що сюди ніколи не прийдуть повістки. Я шкодую, що сам потрапив сюди.

І коли мені вкотре скажуть, що нас потрібно готувать до повернення, то я відповім: «Якщо ми вже опинимось вдома, то все найстрашніше зостане позаду. Тому до нашого приїзду готуватись доведеться не нам.»

Автор: Ігор Шолтис, боєць ЗСУ

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.