На Волині батько за 200 грн намагався відкупити сина від патрульних за перевищення швидкості

За пропозицію хабаря передбачена кримінальна відповідальність.

17.05.2023
На Волині батько за 200 грн намагався відкупити сина від патрульних за перевищення швидкості
Фото: поліція Волинської області

Про це повідомляє поліція Волинської області.

Інцидент стався поблизу села Піддубці, що біля Луцька. Контролюючи швидкісний режим за допомогою TruCAM, інспектори зупинили автомобіль Audi, який рухався зі швидкістю 84 км/год. За кермом авто перебував 18-річний юнак.

“Поки поліцейські спілкувалися з водієм, до них підійшов пасажир, який виявився батьком керманича. Задля уникнення відповідальності він поклав в кишеню патрульного грошові кошти у сумі 200 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Інспектори наголосили чоловіку, що за пропозицію дачу неправомірної вигоди службовій особі передбачена кримінальна відповідальність, проте він продовжував свої протиправні дії. Врешті на місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу, яка надала належну правову кваліфікацію діям громадянина.

На сина-порушника охоронці порядку склали адмінматеріали за ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху) КУпАП. Він повинен сплатити 340 гривень штрафу. Водночас стаття Кримінального кодексу про пропозицію хабаря передбачає як мінімум 17 тис. грн штрафу.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.