На Тернопільщині затримали юнаків, які підпалювали залізничне обладнання

Спецобладнання регулює рух потягів та світлофорів на коліях.

14.03.2024
На Тернопільщині затримали юнаків, які підпалювали залізничне обладнання

Як повідомляє Поліція Тернопільської області, зловмисники – жителі Кременецького району, віком 20 та 17 років. Оплату за роботу вони отримували з криптогаманців, які зазвичай використовують російські спецслужби.

До поліції у Збаражі надійшло повідомлення від диспетчера Тернопільської дистанції сигналізації і зв’язку про загоряння релейної шафи поблизу залізничного переїзду в селі Шляхтинці.

“Рятувальники загасили займання. Речові докази на місці події свідчили про те, що спецобладнання підпалили умисно з метою зупинити рух потягів. Це призвело б до транспортного колапсу на залізниці“, – йдеться у повідомленні.

Старший підозрюваний через месенджер отримав “замовлення” на знищення залізничного обладнання. Невідомий скинув йому координати релейної шафи, яку необхідно було підпалити.

До цього чоловік залучив неповнолітнього товариша. За допомогою викрутки вони зламали дверцята релейної шафи, облили легкозаймистою рідиною та підпалили комплекс сигнальної установки. Результати виконаної роботи зняли на мобільний телефон та відзвітували замовнику в месенджер. За це на банківську картку отримали 9 тисяч гривень.

Поліцейські встановили, що наприкінці 2023 року 20-річний хлопець підпалив ще й релейну шафу на залізничному перегоні неподалік Тернополя.

Обом хлопцям слідчі оголосили підозри.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.