На Прикарпатті знайшли гриб, схожий на чоловічий статевий орган

На Франківщині грибний сезон у розпалі. Грибники наввипередки хизуються світлинами результатів тихого полювання в лісі. Білі гриби, маслюки, лисички, сироїжки та декому щастить і на екзотику.

16.09.2022
На Прикарпатті знайшли гриб, схожий на чоловічий статевий орган

От мешканець села Космач, на Косівщині, вполював екзотичний гриб “веселку”, пишутьВерсії”.

Гриба “веселку” мало хто знає, а втім у наших предків він цінувався буквально на вагу золота. Свою іншу назву – “смердючка” – він отримав за огидний запах, який можна відчути за кілька метрів.

Веселку можна зустріти в тінистих вологих місцях, здебільшого в заростях ліщини та малини, з кінця липня до глибокої осені. Гриб “веселка” виглядає як яйцевидне біле тіло. Зазвичай гриб не буває великим й рідко коли досягає розмірів з гусяче яйце. Спочатку гриб схожий на звичайний дощовик. Сам по собі гриб не такий міцний, а має м’якоть схожу на холодець. Коли гриб доростає до певного розміру, з нього проростає невелика нирка, що швидко переростає в плодову ніжку. Ніжка з капелюшком, із яйця, дуже швидко виростає, іноді за 15 хвилин. Тільки уявіть собі, що прямо на ваших очах можна спостерігати як росте цей гриб. Таким він проживе кілька годин. Гриб росте в різних місцях і ніколи в одному й тому ж.

Грибники запевняють, що цей гриб їстівний, але його здебільшого ви­користовують з лікувальною метою — роблять настоянку на самогоні.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.