На потреби ЗСУ передали 52 млн гривень арештованих у російської чайної компанії

Йдеться про торгову марку чаю “Greenfield”.

25.01.2023
На потреби ЗСУ передали 52 млн гривень арештованих у російської чайної компанії
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора. 

Слідством встановлено, що в місті Києві та на території інших регіонів України здійснюють діяльність підприємства, які займаються виробництвом і продажем чаю, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти рф.

Зазначені компанії “досліджують на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, та привласнення майна”.

“За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки цих товариств заарештовано, а 52 млн грн, розміщені на них, передано на користь Збройних Сил України”, – зазначили у повідомленні.

Прокуратура не вказує назву компанії, але, відповідно до реєстру, йдеться про ТОВ “Орімі Україна” (змінила назву на “ТС Трейд”).

“Орімі Україна” є виробником чаю та натуральної кави – продукція випускається під такими зареєстрованими в Україні торговельними марками, як “Greenfield”, “TESS”, “Принцеса Гіта”, “Принцеса Канді”, “Принцеса Нурі” та “Принцеса Ява”, “Jardin”, “Piazza del Caffe” та “Жокей”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.