На Личаківському військовому цвинтарі встановлять інформаційний центр

Відвідувачі кладовища зможуть дізнатися більше про героїв, які поховані на цьому полі, почути про їхні історії, отримати інформацію про розташування могили того чи іншого воїна.

20.06.2024
На Личаківському військовому цвинтарі встановлять інформаційний центр

Про це повідомляє Львівська міська рада.

На цвинтарі мають облаштувати новий заїзд на поле почесних поховань № 86-А зі сторони вул. І. Мечникова, у межах сходового маршу, перевезти та встановити при вході відповідну тимчасову споруду. А також – забезпечити там продаж квітів і лампадок. Та разом з управлінням туризму напрацювати концепцію роботи інформаційного центру.

Такий пункт працюватиме тимчасово – доки на цьому просторі не постане Меморіал Героїв України.

Нагадаємо, у квітні у Львові завершився архітектурний конкурс на меморіальний комплекс військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів Віктора Голубєва і Дмитра Райфшнайдера.

Проєкт меморіалу Героїв України обговорюють із рідними полеглих захисників. Під час таких зустрічей родини задають запитання про майбутній меморіал, вносять свої пропозиції, обговорюють деталі його реалізації.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.