На Львівщині вперше в Україні почала діяти система е-квитка в обласному громадському транспорті

У Львівській області триває процес впровадження е-квитка у приміських та міжміських автобусних маршрутах, на яких діє різна тарифна сітка. Система «check-in – сheсk-out» дозволяє автоматично, відповідно до обраного маршруту, розрахуватися за проїзд.

25.10.2023
На Львівщині вперше в Україні почала діяти система е-квитка в обласному громадському транспорті

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, скористатися системою для оплати проїзду вже можуть пасажири на маршрутах Турківського напрямку.

Як це працює:

При вході в автобус пасажир прикладає банківську картку, або будь-який пристрій з функцією NFS до валідатора. Таким чином система реєструє початкову точку маршруту «check-in». При виході пасажир знову прикладає картку до валідатора та фіксує завершення поїздки «сheсk-out». Система автоматично обраховує відстань та кількість зупинок, які він проїхав після чого знімає кошти за проїзд.

«При відсутності покриття мережі, система працюватиме в offline-режимі і списання коштів здійснюватиметься після відновлення GSM зв’язку», – повідомив заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Також, в разі відсутності реєстрації під час виходу («сheсk-out»), система списуватиме з особистого банківського рахунку суму вартості проїзду еквівалентну вартості кінцевої зупинки.

«Система «check-in – сheсk-out» пришвидшить посадку пасажирів та мінімізує контакт «пасажир-водій», що дозволить останньому сконцентрувати свою увагу виключно на керуванні транспортним засобом», – зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Станом на сьогодні в обласних автобусах Львівщини встановили понад 800 валідаторів. Безготівкова оплата повинна повністю запрацювати вже найближчим часом.

Ініціативу реалізують в межах співпраці Львівської ОВА з інвестором із впровадження АСООП «Smart Ticket Technology» та за підтримки міжнародної платіжної системи VISA.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.