На Львівщині у дерев’яній церкві відновлюють унікальні розписи 19 століття

Пам’ятка архітектури національного значення розташована в селі Ісаї, що на Самбірщині.

02.07.2024
На Львівщині у дерев’яній церкві відновлюють унікальні розписи 19 століття

2 липня на об’єкті відбулась виробнича нарада, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Фахівці розглянули низку питань, пов’язаних з відновленням стінопису храму. Про хід виконання робіт розповів художник-реставратор вищої категорії Олег Рішняк. За його словами, цьогоріч реставраційні роботи заплановані в церковній наві, і передбачають як консерваційні заходи, так і естетичну реінтеграцію стінопису. Окрім того, він акцентував на незадовільному стані малярства, надзвичайно складних процесах закріплень автентичного фарбового шару, необхідності видалення поверхневих забруднень і кіптяви.

Учасники наради мали можливість побачити відреставрований стінопис бабинця, роботи над яким розпочались торік.

Церква Архистратига Михаїла — одна із найдавніших дерев’яних святинь Львівщини. Збудована вона у 1663 році за проєктом Іллі Пантелеймона. У 2018 році стан пам’ятки визнали аварійним і розпочали її відновлення. Торік церкву реставрували за 2 мільйони 797 тисяч гривень, її стінопис — за 996 тисяч.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.