На Донеччині затримали диверсанта, який готував підрив залізничної колії під Авдіївкою

Таким чином окупанти планували порушити логістику Сил оборони, у тому числі щодо забезпечення українських захисників пальним та боєприпасами.

25.05.2023
На Донеччині затримали диверсанта, який готував підрив залізничної колії під Авдіївкою
Фото: СБУ

Для вчинення диверсії російський агент мав забрати вибухівку із заздалегідь підготовленого схрону і замасковано встановити її поблизу лінії рухомого складу, повідомляє СБУ.

За даними слідства, працівника залізничної станції з міста Українськ у березні поточного року фсб дистанційно залучила до негласної співпраці.

“У поле зору російської спецслужби він потрапив як активний користувач заборонених соцмереж, де залишав коментарі на підтримку рашистів. Для вербування через інтернет фсб задіяла свою інформаторку з тимчасово захопленої території Донеччини. Нею виявилась медпрацівниця російського окупаційного угруповання “Спарта”. Надалі саме вона була “на зв’язку” з фігурантом, – зазначають у відомстві.

Як “тестові завдання” він передавав загарбникам локації Сил оборони на Авдіївському напрямку та координати розташування підрозділів ЗСУ на території Покровського району.

Потім російський агент отримав завдання на проведення диверсії на об’єкті залізничного транспорту, де його і затримали. У нього вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності проти України.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.