Медики у Львові врятували дівчину зі рідкісною патологією

17-річна Наталя потрапила до лікарні у важкому стані. Захворювання почало руйнувати печінку та кишківник.

16.11.2023
Медики у Львові врятували дівчину зі рідкісною патологією

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Наталя хворіє з дитинства: у дівчинки періодично погіршувалось самопочуття, з’являлась жовтяниця та ознаки анемії, печінкові проби завжди були високі. Вона отримувала лікування у місцевій лікарні, проте повного одужання досягти не вдавалось.

У вересні минулого року дівчинці стало вкрай погано. З’явився сильний біль у животі, піднялась температура.

«Пацієнтка потрапила до нас у важкому стані. Після обстеження стало очевидним, що причиною даного стану дитини є цироз печінки як наслідок поєднання аутоімунного гепатиту, первинного склерозуючого холангіту та важкого неспецифічного виразкового коліту. Таке поєднане ураження зустрічається досить рідко», – розповіла гастроентерологиня Віта Волощук.

Захворювання вражає печінку та кишківник, викликаючи запалення. Дитина з таким діагнозом потребує постійного моніторингу стану на фоні застосованої терапії.

Після лікування у медзакладі Наталя почувається добре.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.