Литва передасть Україні боєприпаси та зимовий одяг

Також вона розширить програму підготовки українських військових.

22.11.2022
Литва передасть Україні боєприпаси та зимовий одяг
Фото: умовне

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас.

“Щодо негайної підтримки військових вже вирішено — на фронт передадуть дуже необхідні боєприпаси для 155-мм артилерії. Агентство оборонних ресурсів Міноборони уклало контракти з виробниками на відновлення та збільшення цих запасів”, — написав Анусаускас.

За його словами, протягом місяця буде виконано контракт із виробниками зимового одягу для українських солдатів.

“Попереду буде більше підтримки, але ми не можемо оголосити про все”, — додав міністр оборони Литви.

Також він анонсував на наступний рік підписання контрактів з литовським бізнесом, який виробляє необхідну Україні військову техніку.

“Литва також зробить свій внесок у міжнародний фонд фінансування важкої броньованої техніки, її виробництва чи модернізації, а також закупівель. Тож якщо що — будуть танки, передані українцям за наші кошти”, — заявив Анусаускас.

Глава оборонного відомства Литви також повідомив про розширення курсів військового вишколу для українців до 1500 солдатів без урахування сотень тих, яких уже навчили цього року.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.