Львівський забудовник ошукав покупців квартир на 23 млн грн

Підприємець привласнив гроші 38 громадян.

12.04.2024
Львівський забудовник ошукав покупців квартир на 23 млн грн
Фото умовне

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

У 2018-2022 роках директор будівельної компанії укладав договори купівлі-продажу на квартири у багатоквартирному будинку, який мав бути збудований в одному з сіл колишнього Пустомитівського району Львівської області.

Не маючи дозвільних документів на проведення будівельних робіт, керівник компанії укладав з клієнтами фіктивні договори купівлі-продажу  та отримував від них кошти у якості оплати, передоплати за майбутні помешкання. Однак, отримані гроші він не перераховував на рахунок товариства, а розпоряджався ними на власний розсуд – привласнював.

Будинок забудівельник так і не звів, а клієнти компанії зашились і без квартир, і без коштів. Таким чином, жертвою зловмисника стали 38 майбутніх власників помешкань, яких він ошукав на загальну суму майже 23 мільйони гривень.

Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.