Львівські медики рятують важкопораненого хлопчика з Херсонщини

До Львова евакуювали 13-річного хлопчика з Херсонщини, який отримав важкі поранення під час обстрілу російських окупантів.

09.10.2023
Львівські медики рятують важкопораненого хлопчика з Херсонщини

Про це повідомляє «Охматдит».

Микита зі села Новодмитрівка Херсонської області. 14 вересня по сусідньому будинку вдарили війська РФ, хлопчик разом зі сім’єю ховався в той час у підвалі. Однак врятуватись не вдалося – 6-річний братик загинув, а сам Микита отримав мінно-вибухові травми.

Пораненого підлітка відразу госпіталізували, але згодом евакуювали до Львова. Зараз ним займаються медики «Охматдиту». Микиті діагностували гіпоксичне ураження центральної нервової системи та дифузне аксональне ураження мозку.

Хлопчик не впізнає рідних та малоконтактний, його стан медики оцінюють як стабільно важкий.

«Станом на сьогодні Микита не гарячкує. Лікарі фіксують 9-10 балів за шкалою Глазго (шкала оцінки порушення свідомості та коми, ясну свідомість позначають 15 балами, – ред.). Лабораторно динаміка позитивна. З дитиною працюють реабілітологи. Також пацієнт отримує специфічну неврологічну й антибіотикотерапію, а також ентеральне харчування», – розповідають медики.

9-10 балів за шкалою Глазго – це стан, характерний перед комою, під час якого у людини фіксують глибоке пригнічення свідомості. При цьому у неї збережена рефлекторна діяльність у відповідь на такі подразники як біль, різкий звук, яскраве світло тощо.

У такому стані хворий не реагує на довколишній світ, не виконує жодних дій (втрата самостійної діяльності), не відповідає на питання.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.