ЛОВА профінансує безпілотник, який складається з 3 літаків, здатних проводити спостереження та відеофіксацію на відстані до 30 км

Безпілотник для доставки та спостереження “Besomar 3310” — стартап-проєкт, на який виділить кошти Львівська обласна військова адміністрація.

18.09.2023
ЛОВА профінансує безпілотник, який складається з 3 літаків, здатних проводити спостереження та відеофіксацію на відстані до 30 км

Як повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда, цей проєкт має наявні локальні складові для виготовлення прототипу та передачі його для потреб 125 окрема бригада територіальної оборони Збройних сил України.

Аерокомплекс здатний провести спостереження та відеофіксацію на віддалі 30 км та з безпечної висоти 800 м. А також доставити вантаж до 2 кг у потрібну точку в радіусі 30 км, в автоматичному режимі або під керівництвом пілота, з поверненням.

Як зазначив Куйбіда, комплекс доставки “Besomar 3310” складається з 3 літаків. Літаки можуть виконувати задачу як по GPS координатах, так і в ручному режимі. Дрон має високі аеродинамічні характеристики, що дозволяє йому планувати на великі відстані при вимкненому двигуні і забезпечує високу безпеку та стабільність апарата в нештатних ситуаціях.

“Проєкт загальною вартістю 599, 9 тис грн, з яких 50% залучають шляхом краундфандингу, решту співфінансовує Львівська обласна державна адміністрація”, – йдеться у повідомленні.

До слова, конкурс інноваційних стартап-проєктів саме з краудфандинговим підходом Департамент економічної політики Львівської ОДА реалізовує вперше у межах Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку. Тематичним напрямом стартап-проєктів було визначено – «Військове та/або подвійне призначення».

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.